onsdag 23 mars 2011

Kontaktperson

Jag är kontaktperson till en person med funktionshinder. Min uppgift är att vara en medmänniska som har tid och intresse för att ge stöd, samvaro och delta i olika fritidsaktiviteter. Främst handlar det om att bryta social isolering, som är en risk för personer med funktionsnedsättning.
Man är arvodesanställd. Det innebär att man får ett arvode, (lön) som är skattepliktigt och en omkostnadsersättning (till personliga utlägg) som är skattefritt. Man får också ett intyg för att visa upp på ställen där man betalar inträde som kan generera till att man ej behöver betala.
Olika beslut har olika behov om hur ofta man ska ha kontakt. Kontakten kan ske via telefon, skriftligt eller att man träffas.
Jag och min kund träffas 4 timmar varannan vecka. Vi fikar, går ut och äter, bakar, går på promenad eller går på kurser.
Sist vi träffades var vi ute och åt, titta i affärer med blommer och gjorde ett blomsterarrangemang. Vi avslutade med att baka och fika.
Det känns bra att finnas till för någon som är i behov av detta och att kunna göra saker tillsammans med samma intressen.
Så har du tid över, så finns det alltid någon som behöver dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar